Meridyen Derneği, görme engellilerin bilgi kaynaklarına erişimini sağlamak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuarı (GETEM) tarafından tasarlanan “İnternet Kütüphanesi Projesi”ne kurumsal düzeyde bir katkı sağlamak amacıyla başlattığı proje kapsamında “Gönüllü Okuyucu Eğitim Semineri” düzenledi.

Gonullu-Okuyucu-Semineri3

24 Eylül 2013 Salı günü saat 14.00’te, dernek merkezinde üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşen seminer, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in selamlama konuşmasıyla başladı.

Gonullu-Okuyucu-Semineri2

Konuşmasında, Meridyen Derneği’nin yıllık faaliyet planını aktaran Büyükdeniz, sonra sözü  Projeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep S. Doğruer’e bıraktı.

Gonullu-Okuyucu-Semineri1

GETEM’in kuruluş tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi veren Doğruer, Meridyen’in İnternet Kütüphanesi Projesi’ne destek verme amacı, hedefleri ve projede yer almak isteyen gönüllülerin nasıl katkı sağlayabileceği konusunda bilgi verdi.

Etkinlik, GETEM tanıtım filminin gösteriminin ardından, projeye bireysel olarak destek vermekte olan gönüllülerimizden Semra Elmadağ’ın kitap seslendirme konusunda yaşadığı tecrübelerini paylaşımıyla devam etti. Gönüllü okuyucular tarafından kullanılacak olan ses kayıt programı üzerinde örnek uygulamalar yapan Elmadağ, son olarak bir deneme kaydı oluşturarak üye ve gönüllülerimizle yol gösterici bilgiler paylaştı.

Semra-Elmadag

Seminer, yapılan ikramın ardından son buldu.