Meridyen Derneği, ana sponsorluğunu Albaraka Türk, medya ve tanıtım sponsorluğunu Ünal Kavrazlı’nın üstlendiği  Sonpeygamber Çocuk Sitesi’nin bir etkinliği olarak bir müddettir hazırlık çalışmalarını yürütmekte olduğu Hayy Meraklı Çocuk müzikli çocuk oyununun gala programını 10 Ocak 2016 Pazar günü saat 13:00’te yapılan kokteyl ve saat 14:00’te sahnelenen çocuk oyunu ile Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

hayy

Yaklaşık 400 çocuk ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen programı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Utku, Bpn İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Kavrazlı ve Sümeyye Erdoğan gibi değerli isimler teşrif etti.

Kıyıya Vuran Tüm Çocuklara” ithaf edilen tiyatro oyununun gala programı, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı.

salihabuyukdeniz

Programda Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Utku da bir selamlama konuşması yaptı.

Tiyatro oyununun başlamasıyla birlikte, merak ve heyecanla bekleyen çocuklar küçük bir sandalla kıyıya vuran Hayy’ın hikâyesiyle tanıştı.

cocukoyunu

Bilge Baykuş’un eşliğinde hikâyeye tanık olan çocuklar, Anaç Ceylan, Korkusuz Aslan, Şakacı Eşek, Tuzak Kurucu Yılan ve oyundaki daha birçok karakterle birlikte Hayy’ın kendini arayış serüvenine dâhil olarak, bitmek bilmeyen sorularına hep beraber cevap aradılar, oyundaki şarkılara coşkuyla eşlik ettiler.

cocukoyunu5

cocukoyunu4

cocukoyunu3

Program çıkışında, oyununun hatırası olarak çocuklara, Hayy baskılı balonlar hediye edildi. Program, Meridyen Genç ekibinin minik misafirler ve aileleriyle yapmış oldukları röportajlarla son buldu.

‘Hayy Meraklı Çocuk’ müzikli çocuk oyunun gösterim tarihleri ve oyun hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.