Meridyen Derneği, 2011 yılında kurduğu Münazara Kulübü çatısı altında, münazara kültürünü gençlere ulaştırmak amacıyla Türkiye’nin ve dünyanın en iyi münazara koçlarıyla akademik eğitimler düzenlemekte, münazara şampiyonaları ve kampları organize etmektedir. Dernek bugüne kadar 10.000’in üzerinde lise ve üniversite öğrencisine münazara aracılığı ve amacıyla ulaşmıştır.

8 yıldır faaliyetlerini ulusal ve uluslararası alandaki başarılarıyla sürdüren Meridyen Münazara Kulübü, 4-6 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan İstanbul Meridyen Open’18 Uluslararası Münazara Turnuvası’na ev sahipliği yapacak.  24 takımın takılacağı turnuva 4 Mayıs 2018 tarihinde atölye çalışmaları ile başlayacak. 5-6 Mayıs 2018  tarihlerinde yapılacak maçların ardından ödül töreninin ardından program sona erecek.