Meridyen Derneği’nin 20. yüzyıla damgasını vurmuş ilim insanları ve aydınlarının hayatlarına tanıklık etmek üzere başlattığı “Meridyen Biyografi Konuşmaları Dizisi”nin dokuzuncu toplantısı Sonpeygamber.info Editörü Turgay Bakırtaşın moderatörlüğünde, Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı*’nın “Klasikle Modern Arasında Bir Köprü” başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirilecektir.

biyografi

Tarih:      13 Mart 2015 Cuma / 19:30 – 21:00

Yer:          Meridyen Derneği, Üsküdar

İrtibat:     0216 310 30 39

*Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı Kimdir?

Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, 22 Haziran 1938 Sakarya, Hendek doğumlu. Küçük yaşta Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip Hasırcılar Kur’an Kursu’nda Tecvid, Kıraat, Arapça, Tefsir, Hadis, Fıkıh ve diğer İslami ilimler alanında eğitim gördü ve buradan mezun oldu. Vaiz ve müftülük sınavlarını başarıyla geçerek İstanbul’un Fatih ve Beyoğlu bölgelerinde müezzin, imam ve vaiz olarak görev yaptı.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Yüksek İslam Enstitüsü’nde tamamladıktan sonra doktorasını yine İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde yaptı. İstanbul Üniversitesi İslam Araştırmaları Enstitüsü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi bölüm başkanlıkları görevlerini başarıyla yürüttü. Çok sayıda Türkçe kitabının yanı sıra Islam, Islamic Law of Inheritance gibi İngilizce eserleri de vardır.