Meridyen Derneği’nin 20. yüzyıla damgasını vurmuş ilim insanları ve aydınlarının hayatlarına tanıklık etmek üzere başlattığı “Meridyen Biyografi Konuşmaları Dizisi”nin beşinci toplantısı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı*’nın  Gülle İlham, Hızır’la Kelâm Kuşanmak: Sezai Karakoç” başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirilecektir.

biyografi

Tarih:      12 Aralık 2014 Cuma / 19.30 – 21.00

Yer:          Meridyen Derneği, Üsküdar

İrtibat:     0216 310 30 39

*Prof. Dr. M. Fatih Andı Kimdir?

Prof. Dr. M. Fatih Andı 1962 yılında Adana’da doğmuştur. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat bölümünden mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi, doktora eğitimini ise aynı üniversitede Yeni Türk Edebiyatı üzerine yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde, 1993 yılında yard. doçent, 1998 yılında doçent, 2006 yılında ise profesör ünvanını alan Prof. Dr. M. Fatih Andı halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde dekanlık görevini sürdürmektedir.

Başlıca Eserleri:

Güneşe Tutulan Ayna Şiir İncelemeleri