Meridyen Derneği’nin 20. yüzyıla damgasını vurmuş ilim insanları ve aydınlarının hayatlarına tanıklık etmek üzere başlattığı “Meridyen Biyografi Konuşmaları Dizisi”nin altıncı toplantısı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara*’nın “İlim, Fikir, Sanat, Hareket: Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır” başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirilecektir.

meridyenbiyografi

Tarih:      26 Aralık 2014 Cuma / 19.30 – 21.00

Yer:          Meridyen Derneği, Üsküdar

İrtibat:     0216 310 30 39

*Prof. Dr. İsmail Kara Kimdir?

Prof. Dr. İsmail Kara 1955 yılında Rize Güneyce’de doğdu. 1973’te İstanbul İmam-Hatip Okulu’nu ve Rize Lisesi’ni bitirdi. 1977’de İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden, 1986’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1980-1995 yılları arasında özel Saint e Pulcherie Fransız Kız Ortaokulu’nda sözleşmeli öğretmen olarak çalıştı. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1987 yılında tamamladı. Aynı Enstitüde hazırladığı İslâmcılara Göre Meşrutiyet İdaresi (1908-1914) adlı doktora tezini 1993 yılında bitirdi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne 1995 yılında öğretim görevlisi olarak atandı. 2000 yılında doçent, 2006 yılında profesör oldu. Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.