Meridyen Derneği’nin ‘Meridyen Circle’ projesi kapsamında 14 Mayıs 2011 Cumartesi günü 11.00 – 13.00 saatleri arasında, derneğin yeni mekânında düzenlediği toplantıda Ayşe Sözen’in sunumuyla “İslam ve Siyaset İlişkisinde Değişim ve Devamlılık” konusunu ele alındı.

Ayşe Sözen

Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi’nde “İslam Siyasasında Değişim ve Devamlılık” konulu doktora tezine devam eden ve halen Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi biriminde danışman olarak görev yapan Ayşe Sözen, İslamizm ile başlayıp Post-İslamizm’e uzanan süreci ele aldığı sunumunda , Türkiye’nin bu süreci gözlemleme açısından nasıl önemli bir örnek teşkil ettiğine de değindi.

Meridyen Circle Toplantısı, 14 Mayıs 2011

Sunumunda,  ‘Dünden bugüne İslamcılık’, ‘Arap dünyasında meydana gelen gelişmeler ışığında ‘post-İslamcılık’ ‘İslam dünyası nereye gidiyor?’ ve ‘İslamcılığın problematiği’ gibi başlıklara yer veren Sözen, sunumunun ardından dinleyicilerin sorularını da cevapladı.