Meridyen Derneği tarafından Meridyen Münazara Kulübü etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Münazara Şampiyonası 4-5 Mayıs 2013 tarihlerinde Marmara Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

İstek Bilge Kağan Lisesi, Yeditepe Üniversitesi, Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ adına toplam 36 takımın katılımıyla gerçekleşen turnuvada, Meridyen Münazara Kulübü’nden de 6 takım yarıştı.

MMK

5 tur, yarı final ve final şeklinde gerçekleşen turnuvada takımlar, ‘Aileler çocuklarının sosyal medya hesaplarına erişebilmelidir’, ‘ Seçimlerde %10’luk baraj sistemi kaldırılmalıdır’, ‘Ölümcül hastalıklar için üretilen ilaçlarda patent hakkı kaldırılmalıdır’, ‘Ülke vatandaşlıkları takas usulü ile değiştirilebilmelidir’, ‘Atom bombası atılmamalıydı’ (çeyrek final), ‘Avrupa Birliği çalışanların haklarında geri adım atmalıdır’ (yarı final) ve  ‘Kamuya ait yerlerde eylem yapılmalıdır’ (final) konuları üzerine tartıştılar.

Son derece verimli geçen turnuvada, 36 takımdan 16’sı çeyrek finalde yarışmaya hak kazandı.

munazara

Meridyen Derneği II. Münazara Şampiyonası’nda finale kalan takımlardan ODTU Cook (Serdar Zengin – Faruk Can Bilir) turnuvanın şampiyonu olurken, ODTU Cook takımından Serdar Zengin de en iyi konuşmacı ödülüne layık görüldü.

Meridyen Derneği II. Münazara Şampiyonası, ödül töreni ile son buldu.