Meridyen Derneği, 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı İstanbul ofisini ziyaret etti.

SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran ve SETA Toplum ve Kültür Birimi’nden araştırmacı Faruk Yaslıçimen’in katılımıyla gerçekleşen ziyaret, tanışmanın ardından, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in, Meridyen Derneği’nin faaliyet alanları ve Sonpeygamber.info web portal projesinin son dönemde hayata geçirdiği etkinlikler hakkında yaptığı bilgilendirmeyle devam etti.

Büyükdeniz, Sonpeygamber.info web portal projesi kapsamında 2015 yılında gerçekleştirilecek olan “Türkiye’de Tüm Yönleri ile Siyer Çalışmaları” sempozyumu için SETA Vakfı’na ilettiği davetinin ardından sözü SETA Toplum ve Kültür Birimi’nden araştırmacı Faruk Yaslıçimen’e bıraktı.

seta

SETA Vakfı İstanbul ofisine gerçekleştirilen ziyarette, Yaslıçimen, SETA’nın “din algısı”, “din psikolojisi”, “sosyoloji” ve “Avrupa’da İslamofobi” alanlarında yapmış oldukları ve hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Son derece verimli geçen ziyaret, Meridyen Toplantıları, Meridyen Circle ve Meridyen Münazara Kulübü kapsamında yapılan çalışmalar ve gençlere yönelik projelerde atılabilecek ortak adımlar konusunda yapılan fikir alışverişiyle son buldu.