Meridyen Genç, Meridyen Derneği’nin kuruluşundan bu yana iki temel çalışma alanı olan Sosyal Bilimler ve Sonpeygamber.info çerçevesinde, gençlerin aktif olarak katılabilecekleri ve sorumluluk üstlenebilecekleri projeler üretmek,

Türkiye’de ve dünyada İslam dünyasını yakından ilgilendiren sosyo-politik konu ve kavramların sahih bir itikadi bakış açısıyla ele alınabileceği platformlara ev sahipliği yapmak,

Sanatın evrensel dilini kullanarak, Hz. Peygamber (sav) ‘i dünyaya anlatmak gayesiyle çalışmalarına başlıyor.

meridyengenc

2015-16 Dönemi Meridyen Genç Eğitim Programı*

Meridyen Münazara Kulübü**

“Her düşünceye bir şans ver” sloganıyla yola çıkan kulübümüz dördüncü yılında eğitimlerine devam ediyor.

Kurmaca Kısa Film Atölyesi

Bir kısa filmin senaryo yazımından prodüksiyonuna kadar her aşamasının tecrübe edileceği bir atölye çalışmasıdır.

Sinemanın mutfağına girmek, filmlerin senaryosunu birlikte yazmak ve hatta o filmleri uzman bir eğitmen eşliğinde çekmek ister misiniz?

– Tematik Siyer Okumaları

Meridyen Derneği, on yıla yakın bir süredir yürütmekte olduğu, 4 dilde yayın yapan, ilmi derinliğe ve akademik referanslı zengin içeriğe sahip Sonpeygamber.info web portal projesi ile İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’i çağımız insanına anlatmaktadır.

‘Tematik Siyer Okumaları’ ile alanında uzman akademisyenlerin rehberliğinde, gençlerin Hz. Muhammed (sav)’in hayatına bütün yönleriyle vâkıf olmalarına ve sünnetini kendi hayatlarına tatbik ederek, inançlarını doğru temeller üzerine inşa etmelerine katkıda bulunulması hedeflemektedir.

2015-16 Dönemi Meridyen Genç Eğitim Programı için tıklayınız.

*Eğitimlerimiz ücretsizdir. Eğitim programlarının detayları yakında açıklanacaktır.

**Meridyen Münazara Kulübü 2015-16 eğitim dönemi başlamış olup, kayıtlar kapanmıştır.