Meridyen Derneği 13 Ağustos 2011 tarihinde akademisyen, yazar, iş adamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan kalabalık bir grubu Üsküdar’da bir iftar davetinde ağırladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleşen iftarda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Diyanet İşleri Strateji Geliştirme Daire Başkanı Dr. Necdet Subaşı, Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Celal Yeniçeri, Ali Rıza Demircan, Prof. Dr. Tahsin Görgün ve hattat Hasan Çelebi’nin yanı sıra yüze yakın akademisyen, yazar, iş adamı, sanatçı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi bir araya geldi.

Meridyen İftarı, 13 Ağustos 2011

Kur’ân-ı Kerim kıraatiyle başlayan program, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı H. Hümeyra Şahin’in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasında, sadece ülkemizde değil, dünyada da sermayenin, iktidarın, bilginin el değiştirdiği bu dönemde hepimizin taşıdığı büyük sorumluluklar olduğuna  işaret eden Şahin, tarih boyunca Müslümanların ikbal dönemlerinin de, en az zor dönemler kadar sancılı geçtiğini, bu dönemlerin kazanımların her açıdan zekatını vermekle karşı karşıya ağır bir imtihan dönemi olduğunu, ve bu dönemlerde Müslüman olmakla müslümanca yaşamak arasındaki ince çizginin hassaslaştığı, müreffeh hayatlardan gelecek nesillere miras bırakılacak mazeretsiz bir inşa faaliyetinin yapılması gereken bir dönemdir olduğunu ifade etti. Meridyen’in tam da bu amaçla, altı yıl önce ‘iki kişiye yeten üç kişiye de yeter’ sloganı ile yola çıktığını ve sahip olunan bütün kazanımlardan artırarak onu toplumsal bir seferberliğe dönüştürmeyi istediklerini vurgulayan Şahin,  arttırılanların bereketli işlere dönüşmesiyle, Meridyen’in bugün samimi bir sloganın vücut bulmuş hali olduğunu ve Meridyen’in desteklediği ilim insanlarının bugün iyi işler içinde olduğunu görmenin insana yatırım yapma idealinin canlı bir numunesi sayılabileceğini de sözlerine ekledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin ise konuşmasında toplumun gelişiminde sosyal projelerin yerine değindi.

Meridyen Derneği’nin sosyal sorumluluk projelerinin bu anlamda büyük önem arz ettiğini ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden Şahin, sosyal alanda yürüttüğü çalışmalar için Meridyen Derneği’ne teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi.

Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı