Meridyen Münazara Kulübü 2012 – 2013 Eğitim Programı başladı!

Meridyen Münazara Kulübü eğitim programının ilk dersi 07 Kasım 2012 Çarşamba günü dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 45 kişinin katılımıyla gerçekleşen eğitim, Yavuz Yiğit’in “münazara nedir, hangi konular münazara kapsamındadır, temel münazara eğitimleri ve münazara kuralları” konuları hakkında bilgi vermesiyle başladı.

Münazaranın birinci önemli kısmının bilgi kısmı olduğunu söyleyen Yavuz Yiğit, bilginin önemine değindikten sonra eğitime katılan öğrencilere “Münazarada hangi konular tartışılabilir?” sorusunu sordu. Verilen cevapların ardından eğitim, “Ölüm orucu tutanlar devlet tarafından zorla beslenmeli mi, beslenmemeli mi?” başlıklı örnek münazara maçıyla devam etti.

Meridyen Derneği’nin amacı ve faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi veren Meridyen Derneği Yönetiminden Emine Doğan, “Gençlere yönelik ne yapmalıyız?” sorusuyla Meridyen Münazara Kulübü’nün kuruluş amacına değindi.

Doğruyu doğru ifade edebilmemiz için empatiyi mutlaka kullanmamız gerektiği ve Meridyen Münazara Kulübü’nün iki ayağının öneminden bahseden Doğan, birincisinin bilgi donanımımızı genişletmek, ikincisinin ise kişinin kendisini doğru ifade etmesi olduğunu söyledi.

Meridyen Münazara Kulübü eğitim programının ilk dersi Emine Doğan’ın Meridyen Derneği çatısı altında faaliyet gösteren birimler hakkında bilgi vermesiyle son buldu.

Meridyen Münazara Kulübü Eğitim Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.