Geçmişten bugüne Üsküdar’ın manevi ve kültürel atmosferinde yer edinmiş tarihi bir mekanda, Meridyen Derneği’nin yeni merkezinde, ilki Aralık ayında gerçekleştirilen Meridyen Sohbetleri devam ediyor.

Meridyen Sohbetleri’nin bu ayki konuğu, şehir ve medeniyet, özellikle de İslam medeniyeti konularındaki entelektüel birikimiyle tanınan Prof. Dr. Saadettin Ökten*.

Prof. Dr. Saadettin Ökten ile ‘Şehir Kültürü’ üzerine bir sohbet için aileniz ve dostlarınızla birlikte sizlerle Meridyen’de buluşmayı diliyoruz.

Konu:          Şehir Kültürü

Konuk:       Prof. Dr. Saadettin Ökten

Tarih:          31 Mart 2012, 19.30 – 21.30

Yer:               Meridyen Derneği

Kontenjan sınırlıdır. Katılım bilgisi verilmesi rica olunur: [email protected]

* Prof. Dr. Saadettin Ökten kimdir?
Saadettin Ökten 1 Eylül 1942’de Beyazıt, Soğanağa’da dünyaya geldi. 1949 senesinde Koska’daki Koca Ragıp Paşa İlkokulu’na okumayı bildiği için ikinci sınıftan başlayan Ökten’in ikinci okulu ise başlangıçta Arapça, daha sonrasında Kabataş, Darüşşafaka ve Vefa liselerinin unutulmaz edebiyat hocası ve imam-hatip okullarının kurucusu Mahmud Celaleddin Ökten’in yani babasının dost sohbetleridir. 1953 senesinde Vefa Lisesi’ne kaydolan Ökten, lise tahsilini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazanır. 1964’te de İTÜ inşaat Fakültesi’ni bitirir. Aynı yıl İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde akademik hayata başlar, 1971-73 yıllarında iki yıl süre ile ABD’de misafir doktora öğrencisi olarak bulunur. 1977’de doktor unvanını alan Sadettin Ökten 1979-80 akademik yılında Belçika’da araştırmalar yapar ve 1982’de doçentliğe yükselir. 1985 yılında MSGSÜ Mimarlık Fakültesi’ne geçer, 1989’da profesör olur ve 2004 yılında da kendi isteğiyle emekliye ayrılır. Yüksek inşaat mühendisi olmasına rağmen şehir ve medeniyet özellikle de İslam medeniyeti konularındaki entelektüel birikimiyle tanınan Prof. Dr. Saadettin Ökten halen bu alanlarda çalışmalarına devam etmektedir.
Kitapları: Yahya Kemal’in Rüzgarıyla: Düşünceler Ve Duyuşlar, 5 Vakit İstanbul (Ümit Meriç, Sadettin Ökten, Leyla İpekçi, Senai Demirci, Hüseyin Hatemi)