17 Ocak 2017 Salı günü Hadis ve Siyer Araştırma Merkezi’nin kuruluşunu ve projelerini paylaşmak üzere düzenlenen kahvaltı programı üye ve gönüllülerin katılımı ile Kuleli Yakamoz Restaruant‘da gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in açılış ve selamlama konuşmasın ardından Akademik Çalışmalar Direktörü Fatma Ekinci, Meridyen Hadis ve Siyer Araştırmaları Merkezi’nin tanıtımını yaptı.

Hadis ve Siyer sahalarındaki mevcut akademik üretime katkı sağlamak ve bu alanlarda yeni ve özgün çalışmaların ortaya konulmasını teşvik etmek üzere kurulan Meridyen Hadis ve Siyer Araştırmaları Merkezi’nin, ilk olarak elektronik bir Hadis Veri Tabanı’nı hayata geçirmek üzere çalışmalara başladığını söyleyen Ekinci, bu projenin tamamlanmasıyla, merak edilen herhangi bir konudaki hadislere detaylı bir arama motoru üzerinden ulaşılabileceğini ifade etti. Proje tanıtımlarının ardından kahvaltı programı sona erdi.