İstanbul’un tarihe açılan semti Sultanahmet’te yer alan bir başka tarih durağı Türk ve İslam Eserleri Müzesi Temmuz ayında önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 10 yıldır geleneksel sanatlar alanında yapılan çalışmaları destekleyen ve bu alanlarda birçok önemli organizasyona imza atan İlim Yayma Cemiyeti Erenköy Şubesi öncülüğünde düzenlenen “Gönülden Gönüle Nesilden Nesile – Yaşayan Geleneksel Sanatlar” başlıklı karma sergide hat, tezhib ve Türk el işlemeleri sanatlarının çağdaş örnekleri sanatçılarının da katılımlarıyla bir araya gelecek.

8 Temmuz 2011 Cuma günü saat 16:00’da ünlü hattatlar Hasan Çelebi ve Prof Dr. Hüsrev Subaşı’nın katılımıyla açılışı yapılacak olan sergi, 24 Temmuz’a kadar Pazartesi hariç hergün 09:30 – 18:30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Zehra Durmuş

Sergide tezhib eserleriyle yer alacak sanatçılar arasında Fatma Mete, Hafize Özkaya, Mukaddes Can, Sema Çevik, Zehra Çekin ve Meridyen Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Zehra Durmuş gibi usta isimler bulunuyor.

Hafize Özkaya

Fatma Dağlı, Nihal Ayaz, Sema Şengöz ve Pakize Terzi ise Türk el işlemeleri sanatlarının çağdaş örnekleri ile sergiye katılacak olan sanatçılar arasında yer alıyorlar.