Meridyen Geleneksel Gönüllü Buluşması, 30 Eylül 2014 Salı günü üye ve gönüllülerinin katılımıyla Meridyen Derneği’nin Üsküdar’daki tarihi mekânında gerçekleşti.

gb

Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in selamlama konuşması ve derneğin yıllık faaliyet planını aktarmasıyla başlayan buluşma,  Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hatice Uğur’un yapımcısı ve senaryo yazarlarından olduğu “Afrika ve Osmanlı Belgeseli” temalı söyleşiyle devam etti.

Hatice Uğur, yapımı üç yıl süren belgeselin Osmanlı Devleti’nin Afrika kıtasındaki en uç temaslarını konu edindiğini belirtirken, belgeselin bir yandan Afrika ile ilgili zihinlerimizdeki olumsuz önyargıların tarihi arka planını sorguladığını, öte yandan da dört yüz yıllık Afrika ve Osmanlı ortak geçmişine ışık tutmayı hedeflediğini anlattı.

afrikaveosmanli

Son olarak, Meridyen Derneği’nin çalışmalarının ve Sonpeygamber.info web portal projesinin önemine değinen Uğur, sözlerini şöyle sonlandırdı.

‘Meridyen uluslararası sahada ilim adamları yetiştirmek, Hz. Peygamber (sav)’i en doğru şekilde dünyaya tanıtmak için var, bizim vazifemiz bu!’

gonullu

Buluşma, bahçede yapılan ikramın ardından son buldu.

“Afrika ve Osmanlı Belgeseli” hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.