Meridyen Geleneksel Gönüllü Buluşması, bayramlaşma vesilesiyle 29 Eylül 2015 Salı günü Meridyen Derneği’nin Üsküdar’daki tarihi mekânında gerçekleşti.

mgb

Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in selamlama konuşması ve derneğin hayata geçirmeyi planladığı projeleri hakkında kısa bilgi vermesiyle başlayan buluşma,  Meridyen Derneği Yönetim Kurulu üyesi Meral Günel’in ‘Gönüllülük’ temalı sunumuyla devam etti.

“İnsana, kendisi dâhil kâinattaki tüm varlıklar emanet edilmiştir. Emanetlere karşı sorumluluklar vardır. İnsan, onları korumak, kollamak, geliştirmek, yaratılışına uygun kullanmak, varlığını sürdürmesine yardımcı olmak durumundadır. İnsanın kurtuluşunun bağlı olduğu bu sorumluluk duygusunu besleyen ana damar gönüllülüktür, içten arzulayıştır. Zira gönüllere ancak gönül yoluyla ulaşılır. Bu içten arzulayış yani ihlas, Allah’a katışıksız bağlılığın, yapılanların karşılığını sadece Allah’tan beklemenin adıdır.”

meridyengb

Günel, gönüllü çalışmalara teşvik edici unsurları ise şu şekilde sıraladı:

“Emr-i bi’l ma’rûf nehy-i ani’l münker sorumluluğu, Allah’ın rızasını/yardımını kazanma arzusu, sadaka-i cariye: geçici dünyaya kalıcı iz bırakmak, karşılıksız/beklentisiz yardımın kişide bıraktığı manevi haz, Hakk’a hizmetin halka hizmetten geçtiği inancı, şehadet makamına duyulan iştiyak, hayata verilen anlam varlığını dünyayla sınırlandırmamak, ümitvar olmak, vakıf geleneği, iyiliğe şahit olmak”

Son olarak, Meral Günel sözlerini İsmet Özel’in ‘Waldo Sen Neden Burada Değilsin?’ adlı hikayeyi anlatarak sonlandırdı.

Buluşma, yapılan ikramın ardından son buldu.