Meridyen Derneği, 30 Ekim 2012 tarihinde üye ve gönüllüleriyle Üsküdar’daki tarihi mekânında buluştu.

Bayramlaşma vesilesiyle gerçekleşen buluşma, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in selamlama konuşmasıyla başladı.

Sonpeygamber.info Web Portal Projesi’nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ (DKAB) ve ‘Hz. Muhammed (sav)’in Hayatı’ dersleri için hazırladığı online eğitim materyaliyle Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’ndaki yerine değinen Sonpeygamber.info Genel Yayın Yönetmeni Fatma Ekinci, Sonpeygamber.info projesinin İngilizce sayfası Lastprophet.info ile dünyanın en prestijli web indekslerinden cssmania.com’da* yer aldığı bilgisini de verdi. Cssmania’da alanının tek örneği olarak kendisine yer bulan Lastprophet.info web portalı aynı zamanda büyük beğeni toplayarak indeksin anasayfasında sergilendi.

Meridyen Derneği gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşen buluşmada, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Betül Argıt Akademik Destek ve Meridyen Münazara Kulübü hakkında bilgi verdikten sonra sözü Meridyen Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Havva M. Kanbur’a bıraktı.

Meridyen Sohbetleri ve Meridyen Toplantıları hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Havva M. Kanbur son olarak önümüzdeki dönemde gerçekleşecek sohbet ve toplantılar hakkında bilgi verdi.

Buluşma, yapılan ikramın ardından son buldu.

*Cssmania Nedir?

• Cssmania tüm dünyadan tasarımcılar ve dijital geliştiricilerin projelerini sergiledikleri, uzmanlara yönelik seçkin bir web indeksidir.
  • Diğer web indekslerinden en önemli farkı, her başvuran çalışmanın kabul edilmemesi, yani serbest bir paylaşım alanı olmamasıdır.
  • İndekse yapılan başvurular belirli bir ücret ile gerçekleştirilmekte ve ardından uzmanların değerlendirmesinden sonra belirli tasarım/yazılım kalite standartlarına uygun olması durumunda siteler sergilenmektedir.
  • Bir web sayfasının burada sergilenmesi, web dizaynı/web yayıncılığı açısından önemli bir kalite değerine sahip olduğu anlamına gelmektedir.