Meridyen 16 Ağustos 2011 Salı günü Bosna’dan çok değerli isimlere ev sahipliği yaptı.

Visoko’daki ‘Osman-ef. Redžović Medresesi’nin Müdürü Džemal Salihspahić,  Müdür Yardımcısı Dženan Handžić, Prijepolje İlçe Müftüsü Nadir Dacić ve Prijepolje İslam Birliği Başkanı Sabahudin Obućina, AKP İstanbul Eski Milletvekili Hüseyin Kansu eşliğinde Meridyen Derneği’ni ziyaret ettiler.

Osman-ef. Redžović Medresesi, Visoko

1993 yılında kurulmuş olan ve bugüne kadar 1000 mezun veren Osman-ef. Redžović Medresesi’nin kurucusu ve müdürü Džemal Salihspahić, Türkiye’de kendi vizyonlarına paralel çalışmalarda bulunan kurumlarla irtibat kurduklarını ifade ederek, Meridyen Derneği’ni de eğitime verdiği önem ve akademik çalışmalara verdiği destek sebebiyle çok değerli bulduklarını ve bu nedenle ziyaret etmek istediklerini belirtti.

Meridyen Derneği, 16 Ağustos 2011

Ülkelerin tarih ve kültür miraslarına ancak iyi yetişmiş, bilinçli sosyal bilimcilerin sahip çıkabileceğini ifade eden Salihspahić, sosyal bilimlerin ihmal edilmiş bir alan olduğunu ve sosyal bilimci yetiştirmeye gereken önemin verilmediğini sözlerine ekledi. Bu anlamda, Meridyen’in sosyal bilimci yetiştirmeye verdiği desteğin son derece önemli olduğunu ve bu vizyonun tüm toplumlarda yaygınlaşmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Meridyen Derneği’nin tüm faaliyet alanları ve etkinlikleri hakkında detaylı bilgi alan Boşnak misafirlerimiz, 1993 yılından beri Bosna’da eğitim alanında yaptıkları çalışmaları Meridyen ailesiyle paylaşarak, Meridyen ile ortak projelerde yer almayı temenni ettiklerini dile getirdiler.