Meridyen 30 Kasım 2013 Cumartesi günü Fransa’dan çok değerli isimlere ev sahipliği yaptı.

Cojep International Genel Başkanı Ali Gedikoğlu, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve Strasbourg Belediye Meclis Üyesi Şaban Kiper Meridyen Derneği’ni ziyaret etti.

Cojep2

Tanışmanın ardından, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz, Meridyen Derneği’nin faaliyet alanları ve Sonpeygamber.info web portal projesinin son dönemde hayata geçirdiği etkinlikler hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, sözü Cojep International Genel Başkanı Ali Gedikoğlu’na bıraktı.

Cojep International’ın kuruluş amacı ve hedefleri hakkında bilgi veren Gedikoğlu, ‘Gaggem (Gap Gençlik Eğitim Merkezi) ile Daha Katılımcı Gap Gençliği’, ‘Avrupalı Türkler ve Irkçılık’, ve Türkiye’de lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim görmekte olan yabancı öğrencilere yönelik yapılan “Dünya Kültür ve Danışmanlık Evi ” gibi hayata geçirdikleri bazı projelerden de bahsetti.

Cojep3

Ali Gedikoğlu, Cojep International Genel Başkanı

Planlanan projelere yalnızca Müslüman STK’ların değil, her ülkeden birçok STK’nın katılımını arzuladıklarını ifade eden Gedikoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile birlikte yürütmüş oldukları çalışmalara da değindi.

Son olarak, ‘İslamofobi ve Irkçılık İzleme Merkezi’ kapsamında oluşturdukları ‘Alo Ayrımcılık Hattı’ hakkında bilgi veren Gedikoğlu, Medya’da İslamofobi algısı üzerine hayata geçirecekleri proje çerçevesinde yapmakta oldukları çalışmalardan bahsetti.

Cojep1

Ziyaret, dünyada İslamofobi algısı ve bu bağlamda İslam dünyası olarak atılabilecek adımlar üzerine yapılan fikir alışverişiyle son buldu.