Meridyen ailesi 31 Mayıs 2011 tarihinde değerli bir konuğa daha ev sahipliği yaptı.

Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yeni mekânında Meridyen Derneği’ni ziyaret etti. Mekânı dolaşarak tarihî geçmişi hakkında bilgi alan Bardakoğlu’nun ziyareti Meridyen ailesiyle yaptığı güzel bir sohbet eşliğinde devam etti.

Başta Sonpeygamber.info olmak üzere Meridyen Derneği’nin projeleri  üzerine fikirlerini paylaşan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile Türkiye’de din, dinî algı, Müslümanlık halleri ve yeni bir din dili ve üslûbu gibi konulardaki sorularla şekillenen verimli bir sohbet gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Ali Bardakoğlu

Modern dünyada aile hayatı, ahlâk, toplum hayatı gibi konularda da önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Bardakoğlu, İlahiyat alanının sıkıntıları ve bu alandaki boşluklar konusunda da bilgi paylaşımında bulundu.

Konuşmasında dinde Peygamber’in önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, toplumun her kesiminin Hz. Peygamber’i (sav) tanımaya ihtiyacı olduğunun da altını çizdi.