Meridyen Derneği tarafından düzenlenen Yurtiçi Tanıtım Toplantıları programının ilki 25-26-27 Ekim 2013 tarihlerinde Konya’da gerçekleştirildi. Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeleri, Sonpeygamber.info Yayın Yönetmeni ve Halka İlişkiler ve Sekretarya birim sorumlusunun katılımıyla gerçekleşen program 25 Ekim 2013 Cuma günü bazı kurum ve STK’lara yapılan ziyaretlerle başladı.

Konya.1

MEMUR-SEN

Meridyen Derneği Konya’da gerçekleştirdiği kurumsal ziyaretlere MEMUR-SEN ile başladı. AKP Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’nun da katıldığı ziyarette MEMUR-SEN Konya Şubesi Başkanı Latif Selvi ve MEMUR-SEN’in çok sayıda birim temsilcisi yer aldı. Faaliyet alanlarımızın kısa tanıtımı yapıldığı ziyarette, MEMUR-SEN temsilcileri çalışmalarımızın önemine atıfla desteklerini bildirdiler.

TİMAV

Üretmeden tüketen bir kurum olmamak için bilgi, düşünce ve strateji üreten TİMAV’ın Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, bir tür think-thank kuruluşu gibi çalıştıklarını vurguladı. Vakıf faaliyetleri hakkında da bilgi veren Öksüz, vakfın İmam Hatip camiası için çalışan, üreten ve icraatlarını ortaya koyan bir kurum olduğunu ifade etti. Ziyaret bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmasıyla son buldu.

SELÇUKLU MAHMUT SAMİ RAMAZANOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İHL’ye yapılan ziyarette Okul Müdürü Dr. Yusuf Fidan, 120 öğretmenin görev yaptığı ve 1610 öğrencinin eğitim gördüğü okulun çeşitli alanlarda gösterdiği başarılara değindi. Dernek faaliyetlerinin tanıtımının yapıldığı ziyarette Sonpeygamber.info web portal projesi kapsamında yapılan çalışmalardan öğrencilerin daha fazla istifade etmeleri için atılabilecek adımlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

NEVBAHAR DERNEĞİ

2012 Kasım ayında üç derneğin aynı çatı altında birleşmesiyle tek dernek haline gelen Nevbahar Derneği’ne düzenlenen ziyaret, Organizasyon Sorumlusu, Yönetim Kurulu üyeleri ve derneğin sanat danışmanının katılımıyla gerçekleşti. Aylık seminerlerle ağırlıklı olarak kadınları bilinçlendirici faaliyetler yapmakta olan dernek temsilcileri, lisans düzeyinde eğitim alan bayan öğrencilere burs desteği verdiklerini ifade ettiler. Meridyen Derneği’nin faaliyetleri konusunda detaylı bilgi alan dernek temsilcileri, Meridyen’in networku ve birikiminden istifade etmek istediklerini dile getirdiler.

BETÜL HANIMLAR DERNEĞİ

İslamî ilimler alanında bayanlara yönelik eğitim programları düzenleyen Betül Hanımlar Derneği’nin merkezinde gerçekleştirilen tanışmanın ardından dernek faaliyetleri hakkında karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunuldu. Sonpeygamber.info web portal projesini uzun zamandır takip ettiklerini ifade eden dernek temsilcileri, Siyer Atölyesi hakkında detaylı bilgi aldılar.

İSMAİL KAYA EĞİTİM VAKFI

Meridyen Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Sare Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen İsmail Kaya Eğitim Vakfı ziyaretinde İKDAM Eğitim Derneği Başkanı, Genel Sekreteri ve Birim Sorumluları, Konya Bilim Merkezi temsilcileri, Mahmut Sami Anadolu İHL Okul Aile Birliği üyeleri, KATREDER temsilcileri, TÜMSİYAD Kadın Kolları Başkanı ve üyeleri yer aldı. Ziyarette yapılan tanışmanın ardından, kurum ve kuruluşlar Meridyen Derneği ve Sonpeygamber.info web portal projesi hakkında düşüncelerini dile getirdiler.

Kurumsal ziyaretlerin ardından Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz, Yönetim Kurulu üyesi Emine Doğan ve Sonpeygamber.info Yayın Yönetmeni Yunus Emre Kaya canlı yayında konuk oldukları KonTV’nin Sami Bayrakcı ile Düzlem programında derneğin misyonu, sosyal bilimler alanında yaptığı faaliyetler ve Sonpeygamber.info web portal projesi hakkında bilgi verdiler.

Yurtiçi Tanıtım Toplantıları Konya programı 26 Ekim 2013 Cumartesi günü “Peygamber Aramızda” temalı tanıtım programıyla devam etti.

SalihaB.

Meridyen Derneği Başkanı Saliha Büyükdeniz’in selamlama konuşmasıyla başlayan programda, Dışişleri Bakanımızın eşi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Sare Davutoğlu kuruluşundan bu yana Meridyen’in faaliyetlerini anlatan bir konuşma yaptı.

Beldiye-Baskani-Millet-Vekil

Programda AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ve Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in protokol konuşmalarının ardından Meridyen tanıtım filmleri gösterildi. Sonpeygamber.info Yayın Yönetmeni Yunus Emre Kaya’nın faaliyet alanlarımızı anlattığı tanıtım sunumuyla devam eden programda, Sonpeygamber.info yazarlarından Senai Demirci “Peygamber Aramızda” temalı bir konuşma yaptı.

Senai-Demirci

Yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen program, Orhan Durgut’un “Üç Şehir Üç Mescid” sergisinin açılışı ve kokteyl ile son buldu.

Şehirdışı Tanıtım Günleri Konya programı ikinci gününde de çeşitli kurum ve STK ziyaretleri ile devam etti.

Konya.2

DOST ELİ DERNEĞİ

Dost Eli Derneği’ne düzenlenen ziyaret Dost Eli Derneği Başkanı Mehmet Seçer, AR-GE Sorumlusu, Eğitim Sorumlusu ve Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu üyesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Zekeriya Mızırak’ın katılımıyla gerçekleşti. Dost Eli Derneği Başkanı Mehmet Seçer derneğin kuruluş amacı hakkında bilgi verdikten sonra yapmış oldukları faaliyetlerden bahsetti. Dost Eli Derneği’nin faaliyetlerine önce gıda yardımı ile başladığını belirten Seçer, yurtiçi ve yurtdışına yardım gönderme çalışmalarından ve 2 senedir ailelerin eğitimi üzerine yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Ziyaret, son olarak Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in Meridyen Derneği faaliyetleri hakkında bilgi vermesiyle son buldu.

İKDAM EĞİTİM DERNEĞİ

Güçlü, ilmi, kültürü, düşünmeyi ve araştırmayı hayatıyla özdeşleştirebilmiş bireylerin oluşturduğu temiz bir toplum inşaasına katkıda bulunmayı hedefleyen İKDAM Eğitim Derneği’nin merkezinde gerçekleştirilen ziyaret, tanışmanın ardından karşılıklı olarak faaliyetler hakkında bilgi alışverişiyle devam etti. Ziyaret, İKDAM Eğitim Derneği’nin Meridyen Derneği’ne plaket takdimiyle son buldu.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ

Faaliyet alanlarımızın kısa tanıtımının yapıldığı ziyarette, gençlerin manevi gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Başkanı Elif Kılınç “İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır,” inancı ile yürüttükleri çalışmalardan bahsetti.

SELİMİYE VAKFI

İlköğretim seviyesinden itibaren mahalle bazında etüt merkezleri oluşturarak eğitimler veren Selimiye Vakfı’na düzenlenen ziyaret, birçok birim temsilcisinin katılımıyla Selimiye Vakfı merkezinde gerçekleştirildi. Meridyen Derneği’ni uzun zamandır takip ettiklerini ifade eden vakıf temsilcileriyle, özellikle Meridyen Münazara Kulübü kapsamında yapılan çalışmalar ve öğrencilerin istifade etmeleri için atılabilecek adımlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

İLİM YAYMA CEMİYETİ

Meridyen Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Sare Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen ziyaret, tanışmanın ardından Meridyen Destek Derneği Yönetim Kurulu üyesi Emine Doğan’ın derneğin ve Sonpeygamber.info web portal projesinin faaliyetlerini içeren kısa tanıtım sunumuyla devam etti. Ziyaret, İlim Yayma Cemiyeti öğrencilerinin dernek ve faaliyetleri hakkındaki sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Konya ile başlayan Yurtiçi Tanıtım Toplantıları programının Kasım ayında Kütahya ile devam etmesi planlanıyor.