Sonpeygamber.info Web Portalı, ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ (DKAB) ve ‘Hz. Muhammed (sav)’in Hayatı’ dersleri için hazırladığı online eğitim materyaliyle Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’da!

Bir Meridyen Destek Derneği projesi olan ve Hz. Peygamber’i tüm yönleriyle bilimsel veriler ışığında tanıtmayı amaçlayan Sonpeygamber.info, faaliyet alanını genişletiyor. İnternet üzerinden Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak yayın yapan web portalı son olarak, öğrencilere eğitim materyalleri sağlayan EBA için de içerik üretmeye başladı. Artık EBA kullanıcıları, Sonpeygamber.info imzasını taşıyan çalışmalara platformun internet sitesi üzerinden de erişebilecekler.

EBA’yla birlikte yürütülen proje kapsamındaki ilk çalışma olan Hz. Muhammed’in Hayatı, platform üzerinden öğretmen ve öğrencilerin istifadesine sunuldu. Sonpeygamber.info editoryal ekibi tarafından hazırlanan online eğitim materyali; özgün tasarımı, doyurucu içeriği ve görsel materyalleriyle dikkat çekiyor. Materyal ayrıca konularla alakalı videolara da yer veriyor.

Tek bir çalışmayla sınırlı kalmayıp uzun vadeli olarak devam edecek projenin ilk ürünü olarak sunulan Hz. Muhammed (sav)’in Hayatı’nı, tüm eğitim kademeleri için ayrı ayrı hazırlanan yardımcı kaynaklar izleyecek.

EBA; öğretmenlerle öğrenciler arasında etkin iletişim kurmak ve öğrencilerin eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kuruldu. ‘Eğitimde FATİH Projesi’ kapsamında faaliyet yürüten platform e-kitap, e-içerik, video ve ses dosyalarını öğrencilere online olarak sunuyor.

İlgili çalışmaya ulaşmak için lütfen tıklayınız.