Sonpeygamber.info’ya Yılın İnternet Sitesi Ödülü

Sonpeygamber.info Web Portalı, ÖNDER tarafından bu yıl ilki düzenlenen M. Celâleddin Ökten Ödülleri kapsamında yapılan oylamayla Yılın İnternet Sitesi kategorisinde ödüle lâyık görüldü.

Birçok dalda verilen ödüllerin sahipleri, internet üzerinden halka açık olarak gerçekleştirilen oylama sonucunda belirlendi. 26 Aralık 2016 Pazartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla düzenlenen törenle de ödüller seçilen kişi ve kurumlarla buluşturuldu. Portalımızı temsilen Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Büyükdeniz ile Sonpeygamber.info kurucularından Fatma Ekinci törende hazır bulundu. Sonpeygamber.info Web Portalı’na ödülü ise İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından takdim edildi.

ULUSLARARASI ÖDÜLLER

Meridyen Derneği’nin 2007 yılında Hz. Peygamber’i tüm dünyaya en sağlıklı bilgiler ışığında anlatmak amacıyla hayata geçirdiği Sonpeygamber.info Projesi, daha önce de iki uluslararası ödüle lâyık görülmüştü.

Al-Mahabba Ödülleri

Sonpeygamber.info Web Portalı, kuruluşunun birinci yıldönümünde  uluslararası bir birincilik ödülü aldı. Birleşik Arap Emirliklerinde Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed al-Nahyan’ın himayesinde ve Başbakan Şeyh Abdullah bin Zayed’in onursal başkanlığında düzenlenen Al-Mahabba Ödülleri kapsamında “Dünyada Hz. Muhammed (sav)’i en iyi anlatan kitle iletişim aracı” ödülüne lâyık görüldü. İlki 2006 yılında Dubai’de gerçekleştirilen ve dünyada Peygamber sevgisini ifade eden çalışmalar arasından en iyilerinin seçkin bir jüri tarafından belirlendiği Al-Mahabba Ödülleri’ne 2008 yılında 28 ülkeden 200 çalışma katıldı. Çalışmalar Cambridge Üniversitesi İslam Çalışmaları Bölümü öğretim üyesi Tim Winter’ın başkanlık ettiği prestijli bir ödül komitesi tarafından değerlendirildi.

Global Müslüman PR Üstün Başarı Ödülü

Malezya’nın başkenti Kuala Lampur’da 5-8 Aralık 2011 tarihleri arasında düzenlenen Birinci Uluslararası Müslüman PR (Halkla ilişkiler) Uzmanları Kongresi’nde (1st Global Congress for Muslim Public Relations Practitioners) Sonpeygamber.info projesi “Global Müslüman PR  Üstün Başarı Ödülü”ne lâyık görüldü. Dönemin Meridyen Derneği Başkanı H. Hümeyra Şahin’in “Bir PR İncelemesi: Sonpeygamber.info” başlıklı tebliği ile katıldığı kongrede Meridyen Derneği, Lastprophet.info ile dünya çapında PR alanında yaptığı önemli katkılarından dolayı ödüllendirildi.

PORTALIMIZ HAKKINDA

Meridyen Derneği tarafından “Önyargısız İslam” sloganıyla yola çıkılarak kurulan Sonpeygamber.info Web Portalı’nın açılışı, 19 Nisan 2007 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Nimet Çubukçu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra iş, sanat, ilim ve fikir dünyamızdan önemli isimlerin katıldığı görkemli bir törenle yapıldı. İlk iki günde 3.500.000 ziyaretçiyi ağırlayarak internet yayıncılığı alanında ülkemizde önemli bir rekora imza atan Sonpeygamber. info Web portalı kurulduğu günden bu yana önemli mesafeler kat etti.

Kurulduğu günden bu yana uluslararası bir perspektifle hareket etmeye özen gösteren Sonpeygamber.info Web Portalı, şu an Türkçe‘nin yanında İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça olmak üzere toplam 5 dilde yayın çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca dünya çapında yaygın olarak konuşulan İspanyolca, Çince vb. dillerde de yayın yapmak üzere Sonpeygamber.info mutfağında yeni projeler hazırlanmaktadır.

Projemiz hakkında daha fazlası için: http://www.sonpeygamber.info/kurumsal