Meridyen Derneği faaliyetlerini yepyeni bir mekânda sürdürmenin heyecanını taşıyor.  Sandıkçılar Tekkesi olarak da bilinen bu mekân 1857 yılında Şeyh İbrahim Edhem Sandukî tarafından yaptırılmış ve Rufaî Dergâhı olarak tesis edilmiştir. O dönemin Üsküdar’daki maneviyat merkezlerinden biri olan Sandıkçılar Tekkesi, tekkelerin kapatılmasından sonra harap olmaya yüz tutmuş ve 1961 yılı başında tamamen çökmüştür. 2006 yılı itibariyle Üsküdar Belediyesi tarafından aslına uygun olarak yeniden inşası için çalışmalar başlatılan Sandıkçılar Tekkesi, Mart ayının ikinci yarısından itibaren Meridyen Derneği tarafından  kullanılmaya başlamıştır.

Meridyen Derneği 150 yıllık manevi bir geçmişe sahip olan bu güzel mekânda,

Dr. Fahri Atabey Cad. No:5 Sandıkçılar- Üsküdar adresinde faaliyet göstermeye devam edecek.